Opbouw van de methode

De methode bestaat uit drie boeken: een leeropdrachtenboek, invulkatern en een antwoordenboek. Het invulkatern is facultatief maar zorgt wel voor een snelle verwerking van de lesstof.

Het leeropdrachtenboek bestaat uit drie onderdelen:

  • De boekhoudcyclus. Hierin bespreken we de inventaris, balans, dagboeken, grootboek, veranderingen in het eigen vermogen, het journaal, de proef-en saldibalans, de kolommenbalans, het rekeningstelsel, de omzetbelasting, subgrootboeken en bijboeken.
  • Diverse boekingen. Hierin worden besproken het eigen vermogen van rechtspersonen, winstverdeling bij de bv en de nv, de permanence, tussenrekeningen, diverse kosten en de kolommenbalans.
  • Examentraining met daarbij eerst een korte geïntegreerde herhaling van alle stof en opgaven op examenniveau.

Inhoudsopgave Elementair Boekhouden in Balans

Voorbeeldpagina's Elementair Boekhouden in Balans

Ondernemerschap?

Ben je geïnteresseerd in ondernemerschap of wil je ondernemer worden, gebruik dan Basiskennis Ondernemerschap in Balans. Dit boek laat zien dat ondernemerschap meer is dan het uitoefenen van een vak. Haal je naast het examen Elementair Boekhouden ook het examen Basiskennis Ondernemerschap vraag dan het diploma Financieel Ondernemer aan bij de Associatie.

Meer informatie over de boeken Basiskennis Ondernemerschap vindt u op www.ondernemerschapinbalans.nl.

Omslag Basiskennis Ondernemerschap in Balans

Bedrijfseconomie in Balans

Bedrijfseconomie in Balans is dé methode voor het vak bedrijfseconomie in de bovenbouw van havo en vwo. De naam van het vak bedrijfseconomie was voorheen management en organisatie. De centraal eindexamenstof is volledig afgestemd op het nieuwe examenprogramma en de schoolexamenstof laat de breedte van bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid zien.

Meer informatie vindt u op de bijbehorende website www.bedrijfseconomieinbalans.nl 

Management & Organisatie?

M&O in Balans is dé methode voor het vak management & organisatie in de bovenbouw van havo en vwo. De centraal eindexamenstof is volledig afgestemd op het examenprogramma en uit de schoolexamenstof blijkt de breedte van het vakgebied. Hierdoor heeft een docent vrijheid in de keuze van de leerstof en in de aanpak daarvan. Hierbij is variatie in de stof, aanpak en leerstijl mogelijk.

Meer informatie vindt u op de bijbehorende website www.managementenorganisatieinbalans.nl

Omslagen Management en Organisatie in Balans

 

Uitgeverij Van Vlimmeren B.V.

De Meeten 21
4706 NJ Roosendaal 
Tel: (0165) 54 88 24
Fax: (0165) 54 88 23
Mail: info@vanvlimmeren.nl 
Web: www.vanvlimmeren.nl 
KVK 20080439